Búg, visszhangzik, csörömpöl. Mit tudok tenni?

2017.10.27. imPro School HQ, Budapest

Sokan vagyunk, akiknek nincs lehetősége a munkafolyamat minden fázisát megfelelő körülmények között végezni. Miután felismertük, hogy a szobánk akusztikai szempontból nem túl hálás környezet, felmerülnek a klasszikus kérdések: melyik a jó akusztikai elem? mennyi kell belőle? készen vegyem, vagy barkácsoljak? Mi az a basszuscsapda, diffúzor, abszorber, rezonátor?

Az imPro School októberi workshopján Szőke Csabát látjuk vendégül a Gainlab Studios színeiben aki segít tisztázni a klasszikus félreértéseket, hogy számunkra megfelelő döntéseket hozhassunk amikor javítani próbálunk a munkakörnyezetünk akusztikai helyzetén. Egy remek előadás keretein belül képbe kerülünk a gyakran felmerülő problémák típusaival, okaival és megoldásaival.

imPro School Kütyüsimogató

2017.09.29. imPro School HQ, Budapest

Ismét egy remek alkalom, hogy benézzetek hozzánk. A Bluesound Kft.Stúdióturnéjának következő állomása az imPro School ahova szabad szemmel is jól látható mennyiségű eszközt hoznak magukkal. Megpendítjük a klasszikus “Vas vs. Szoftver” kérdéskört, kipróbáljuk az egyik legmenőbb érintőkijelzős DAW vezérlőt is és kiderítjük mire érdemes költeni, mire nem.

Az eszközök bemutatása és kipróbálása mellett Sebők Antal fog nektek sound design és keverési technikákról beszélni. Tekintve, hogy a Slate Digital pluginek fejlesztésében részt vesz, nem vitás, hogy van a tarsolyában néhány arany infó.

Miért nem írnak rólam a blogok? – imPro School Kerekasztal

2017.08.22. imPro School HQ, Budapest

Miért nem írnak rólam a blogok? – imPro School Kerekasztal

Alkotóként hamar szembesülünk a befejezett zenénk utáni első kérdéssel: Mégis, hogy fog ez eljutni az emberekhez? A hazai zenei sajtó segítségünkre lehet. Feltéve persze, ha írnak rólunk. Rengeteg tévhit kering a sajtóval való kommunikáció mikéntjéről, általánosságban a zenei sajtó szerepéről, így arra gondoltunk, hogy hívjuk össze őket és mondják el maguk milyen tipikus hibákkal találkoznak és mi kell egy kölcsönösen gyümölcsöző, zenész – sajtós kapcsolat kialakításához.

Vendégeink:
Biczó Andrea – phenom’enon magazin, Dalszerző
Décsy Eszter – NOWmagazin.hu
Forrai Krisztián – Recorder.hu
Kocsis András – KERET
Sajó Dávid – StenkIndex.hu
Unger András – Urbanplayer

Turza Tamás: Beats & Brands

2017.08.02. imPro School HQ, Budapest

Turza Tamás évek óta tart előadásokat a Zenei Producer képzésünk Music Industry modulján. Most épp hazatért Kanadából így gyorsan elcsíptük egy jó workshopra és rögtön arra gondoltunk, legyen ez most mindenkié.

Korábban programszervezőként számos helyen dolgozott az A38-tól a Tesla és Corvin klubokon át, jelenleg pedig a chicagói house-alapító legenda, Lil Louis oldalán teljesít szolgálatot személyi asszisztensként és turnémenedzserként szerte a világban.
A workshopon arról fog beszélgetni veletek, hogy hogyan lehet a marketing sokszor ködösnek tűnő koncepcióit nagyon is gyakorlati nyelvre lefordítani a elektronikus zene világában, és megtanít titeket egy-két trükkre, ami segít majd a zenéteket és a márkátokat minél több hallgatóhoz eljuttatni.