Deák Ambrus (AMB)

Vezető oktató: Sound, Mixing & Mastering, Final Project
Oktató: MIDI & Synthesis, Sampling, Music Industry

Magyarország egyedüli Ableton Certified Trainere. Miután négy évet töltött Londonban, ahol elvégezte a Thames Valley University-n a Music Technology Specialist szakot, megalapította itthon az imPro Schoolt. Több mint 90 kiadványával olyan kiadóknál jelent meg, mint a Ministry of Sound, Adapted Records, Simplify, Addictech, Chi, stb, és játszott már a Chemical Brothers, James Holden, vagy Tipper előtt. 2012 október-novemberi USA turnéjának 10 állomása után fő fellépőként Párizsban, Tel Avivban, és Londonban adta elő saját trekkjeit. 2013 elején szerződött le ahhoz az új-zélandi managementhez, ami Opiuo útját is egyengeti, és akik többek között éppen a 2014-es Ausztrál turnéjának szervezését bonyolítják. 2002-ben ‘Romeo’ című trekkjével második lett a londoni Breakspoll díjkiosztón, de Bassnectar, Glitch Mob, Sasha és Roger Sanchez szerint is jókat producál.

 

  

Fodor Attila (Fine Cut Bodies)

Vezető oktató: Sampling
Oktató: Sound, Music Industry

A Chi Recordings oszopos tagja, akinek eddig több mint 30 megjelenése volt, és olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Ben Mono, Fink, AMB, Chris Carter, Habersham, EK, Danny Bonnici vagy Erik Sumo. Remixet készített többek között a Freaks, az Überzone, az Elite Force, Jason Sparks, Danny Bonnici, Péterfy Bori, Dave Tipper, az Audio Soul Project és a Transparent Sound számára. Állandó műsora van az MR2-n, rendszeresen játszik a nagy hazai fesztiválokon és különböző klubesteken.

 

Jávor Márk (DJ Mango)

Vezető oktató: MIDI & Synthesis

1995 óta aktív az elektronikus zenei életben, az általa összehozott Gimmeshot csapat 10 évig pörgette a közönséget leginkább hip-hop és dancehall műfajokban. 2003-ban kiadta Sena első lemezét, ami a Gimmishot Records első saját kiadványa volt. Zenéi itthon a Subscope- és a Chi Recordingsnál jelentek meg, Argentinában pedig az Arrea Sur Recordsnál készített legutóbb remixet. A Tilos rádióban a 90-es évektől a detroti technótol az underground hiphopig sokféle zenét játszott különböző műsorokban, az Est Fm-en a 60 Hz társműsorvezetője volt. A magyar Music Televisionnál a Swung és a Be My Dj című műsorokat vezette. Turntablistként játszott a Dzihan & Kamiennel, a Budbudas-szal, az Anima Sound Systemmel és a Beshodrommal. Rendszeres fellépő a hazai fesziválokon, és játszott már a Glastonburyn, Londonban a Royal Festival Hallban és a Barbican Centre-ben, Párizsban a Batofaron, a bécsi Arenaban és a Flexben. Legújabb  klubestje az imPro Base sorozat, ahol az imPro School egyik kiemelkedő eredménnyel végzett diákjával, iamyankkal glitch-hop live actekkel hergelik a fejeket.

 

 

Kiss Gábor (Echo Recording)

Vezető oktató: Recording

Stúdióvezető és hangmérnök. 2004-ben nyitott egy próbatermet Probahely.hu néven, a hangstúdiója 2008 óta működik. 2011 nyarán ugrottak egy nagyot minőségben, még jobb minőségű technikával látták el a hangtsúdiót és felépítettek egy kiváló próbatermet is. Azóta Echo Hangstúdió néven folytatják. Itt hangfelvételek készítését, keverését és masteringelését is vállalják, valamint stúdió-technikai tanfolyamokat tartanak. Három gyereke van, a hangstúdió a negyedik.

 

Kovács Krisztián (Chris.su)

Oktató: MIDI & Synthesis, Sampling

Chris.SU magyar drumandbass producer, aki pár társával együtt elérte, hogy hazánk felkerüljön a műfaj nemzetközi térképére, és azóta is a legmenőbb fejek között tartják számon. Miután megjelent az Astro-Sine című trekkje a DSCI4-nél, a zenéit a legnagyobb drumanbass Dj-k pörgetik, többek között Klute, Ed Rush, Concord Dawn, Pendulum, Ill.Skillz, BSE, Bailey, Flight, D-Bridge, Matrix, Teebee, Dieselboy és Andy C. Eredetileg csellistának készült, de 1996 óta áttért az elektronikus zenére, és elkezdett hardcore techno, breakbeat és house számokat készíteni. Az egyéni megjelenései mellett közös számai jelentek meg a Concord Dawnnal, az Ill.Skillzzel, a Black Sun Empire-rel és SKC-vel. Tíz éve DJ-zik, a hazai bulik mellett játszott Angliában, Ausztráliában, Új-Zélandon és Európa sok országában. 2011-ben jelenik meg első önálló albuma F.A.T.E. címmel a brit Subtitles kiadónál.

 

Deutsch Gábor (Anorganik)

Oktató: Mixing & Mastering

Zenei producer és hangmérnök, Anorganik, Raster és Gary Blade álneveken alkot. Első albuma 2000-ben jött ki a német Mole Listening Pearls kiadónál. Ezzel egyidőben barátaival közösen létrehozta az M4E/Subscope nevű d’n'b kiadót, amikor a műfaj a fénykorát élte. Rasterként csatlakozott az akkor újonnan megalkult Chi Recordings művészeihez, majd DJ Soneec-kal Lip Recordings néven hoztak létre egy house labelt. Számai és remixei jópár bakeliten, és több mint 80 válogatás CD-n jelentek meg szerte a világban. 2004-től hangmérnökként dolgozik, 2005-ben a berlini székhelyű prominens Calyx masteringnél, majd ismét itthon kever, és főleg masterel (Zagar, Dj Bootise, Anima Sound System, Amorf Ördögök, Erik Sumo, Brains, Kiscsillag, 30Y, HS7, Soerii&Poolek, Jazzékiel, Barabás Lőrinc Eklektrix, Kiss Erzsi, Realistic Crew, Yonderboi, DJ Naga). Ezen kívül reklám- és filmzenéket is szerez. 2009-ben jelent meg Turning Thirty című albuma olyan közreműködőkkel, mint Keszthelyi Virág, Harcsa Veronika, Judie Jay, Kása Juli, Kutzora Edina, Phreek Gimmicks, Lucie Burns vagy Sena.

  

Herold János (iamyank)

Oktató: MIDI & Synthesis, Sampling

Az elektronikus zenei színtéren az egyik leggyorsabban fejlődő producer, aki komoly hangszeres zenei háttérrel bír. A 2011-ben indult iamyank nevű projektjével már megjelent a Chi Recordingson, rezidensként játszik a Mangóval az Instantban, fellépett  többek között az A38-on, a Volt Fesztiválon és a Balaton Soundon.

 

Zságer Balázs (Zagar)

ElőadóMusic Industry

A Yonderboi Quintet három tagja (Zságer Balázs, Kovács Andor, DJ Bootsie) a Shallow and Profound turné befejeztével külön is elkezdtek próbálni Lázár Tibor dobossal kiegészülve. Első koncertjeiket akkor még Pulzus néven adták. A próbák során összeállt anyagot és Zságer Balázs addig elkészült szólómunkáit összegyúrva aztán kialakult a zenekar mai is jellemző hangzásvilága. 2002 nyarán már Zagar néven játszottak itthoni és külföldi fesztiválokon. Ezután rögzítették az első lemezanyagukat, amin egy vonós négyes mellett közreműködött többek között Ligeti György (The Puzzle) énekes is. A Local Broadcast 2002 decemberében debütált magyarországon az UCMG/Ugar kiadó gondozásában illetve 2003-ban Ausztriában az Universal Jazz-nél, amit a Wan2 magazin minden idők legfontosabb 50 magyar lemeze közé sorolta. Azóta szinte minden honi fesztivál nélkülözhetetlen fellépői. Játszottak már Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Olaszországban, Szlovákiában, Csehországban és Oroszországban.

 

  

Palotai Zsolt (DJ Palotai)

Előadó: Music Industry

Palotai Zsoltról elég nehéz bármi olyat mondani, ami ne tűnne közhelynek, százszor lerágott csontnak. A Tilos az Á-ban kezdte lemezlovas pályafutását, és a 90-es évek végére a dj-k pápája lett. Az olimpiai bajnok futballbíró fia a Tilos Rádión és a partikon sok-sok fiatal dj-nek ad ösztönzést. Ha a stílusáról kérdezed, azt mondja free style.

 

Prieger Zsolt (Anima Sound System)

Előadó: Music Industry

A 1993-ban megalakult Anima Sound System alapító tagja. Három évvel később már olyan nevekkel léptek fel egyedüli kelet-európai előadóként bécsi Soundsfair Fesztiválon, mint a Cypress Hill, Goldie, Kruder & Dorfmeister, vagy a Nightmares on Wax. Együttmőködtek a Dee-Phazz-zal, Terry Lee Brown Jr.-ral és Transglobal Undergrounddal. Miután a ‘68 című számmal bekerültek a hazai kereskedelmi rádiókba és tévékbe, megjelent az USA-ban az első Anima Album a Tone Casualities kiadónál. A Bujdosó című maxijukon feldolgozták a magyar Himnuszt, amiért jobboldali politikusok támadták a zenekart, míg mások a nemzeti hagyományok modern kontextusba helyezéséért éltették. A Gipsy Sound Clash című lemezüket Londonban mutatták be a neves Cargo klubban, majd az Asian Dub Foundationnal készítettek közös antirasszista felvételt Elég volt címmel.

Morcz Fruzsina

Előadó: Music Industry

Könnyűzenei szervező, oktató. Évek óta óta dolgozik közönségkapcsolati referensként, programkoordinátorként, koncert- és programszervezőként, menedzserként és zeneipari háttéremberként. Tagja volt Trafó stábjának, szervezője a Zene Ünnepének, kulturális menedzsere a Szimpla kertnek, koncertszervezője az Almássy Téri Szabadidőközpontnak, asszisztált végig európai turnét és nemzetközi együttműködéseket. Több év gyakorlat után elvégezte a University of Westminster Music Business Management szakát, hogy aztán belobbizhassa a zenei menedzserképzést a hazai felsőoktatásba. Londoni szakmai gyakorlatait a világhírű World Circuitnál és a Muse, Razorlight, Motorhead koncertszervezőiként is ismert The Agency Groupnál végezte. 2010-ben, hazaköltözése után előbb a PANKKK export koordinátora, majd 2010 őszétől az Org4Org Egyesület elnöke lett. A Budapesti Corvinus Egyetem és az International Business School zenei menedzsment és marketing kurzusának vezetője, oktatója. E-mail: morcz.fruzsina@zeneiparihivatal.hu

Vályi Gábor (Shuriken)
Előadó: Music Industry
Kultúrakutató és Dj. A Műszaki egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi karának adjunktusa, disszertációjában a lemezgyűjtőkkel foglalkozott. Civilben nagy lemezgyűjtő, a hip hop, funk, afro-latin, jazz, techno vagy pszichedelikus rock lemezeit Dj Shuriken néven pörgette hazai, New York-i, londoni, párizsi, berlini és szarajevói klubokban. A 2011-ben megjelent Zenei hálózatok című szakkönyv társszerkesztője.