VEZETŐ OKTATÓK

Deák Ambrus

Deák Ambrus

AMB

AMB kb. hetvenedik kiadványa körül hagyta abba azok számolását, ma nagyjából 90-nél járhat - szinte kizárólag saját zenéit adja elő fellépésein, és mixeiben is döntően saját trekkjeit játsza. Nemrég az USA-t turnézta körbe, majd szintén headlinerként lépett fel Párizsban, Tel Avivban és Londonban. Supporting act-ként előttük játszott: Chemical Brothers, Koan Sound, Tipper, James Holden, Adam Freeland, Ooah (Glitch Mob). Főbb kiadók: Ministry of Sound, Simplify, Adapted, Addictech, Chi. Több kiadványával is feljutott a Beatport toplista első helyéig, és szerepelt már egy lemezen Bonobo-val vagy az Infected Mushroom-mal is.

AMB a zenei produceri profilja mellett az oktatásban is elkötelezett - Magyarország egyedüli Ableton Certified Trainere. Több ízben dolgozott az SAE főiskolán Milánóban, utoljára végzősök záró vizsgamunkáinak elemzésére és Music Business Management előadásra hívták meg. Miután négy évet töltött Londonban, ahol elvégezte a Thames Valley University-n a Music Technology Specialist szakot, megalapította itthon az imPro Budapest School of Music Technology zenei producer iskolát. Az iskola hétéves fennállása alatt kulturális jelentőségű közösséggé fejlődött több száz végzős hallgatóval, akik közül sokan azóta nemzetközi produceri karierre találtak.

Herold János

Herold János

iamyank

Egykori imPro-s hallgató, a hazai elektronikus zenei színtéren az egyik leggyorsabban fejlődő producer komoly hangszeres zenei háttérrel. Iamyank nevű projektjét 2011-ben indította, megjelent a CHI, ASAN, Unframed Records és a Selected Sound kiadókon.
Három EP után a 2015 májusában az Adventures of Poco Eco c. mobil játék kíséretében jelentette meg negyedik 6 számos EP-jét. A POSSIBLE csapatával közös project több mint 30 hazai és nemzetközi szakmai díjat nyert az első évben.
Ezt követően 2016 áprilisában adta ki első 11 számos nagylemezét Hiraeth címmel az induló Selected Sounds kiadó első megjelenéseként. A lemez anyagát trióvá kiegészülve az IAMYANK LIVE BAND adja elő élőben. Emellett az imPro School egyik vezetőoktatója 2012 óta.

Szekeres Géza

Szekeres Géza

Chillium Trió

2001 környékén végzett hangmesterként, aktív producer, designer, maker, hacker. Chillum Trio név alatt számos hazai és nemzetközi művésszel dolgozott. A kétezres évek elején olyan hazai helyszíneken live-actezett mint Frankhegy, Cöxpon, Rudas fürdő, Pécsi vidámpark. 2004-ben Laurent Garnier válogatta ki számait egy nemzetközi kiadványra.
2013-ban hallgatóként őt is beszippantotta az imPro, majd 2014-ben megnyerte Gilles Peterson nemzetközi remix versenyét, így két hét alatt egy albumot rögzíthettek együtt Kubában, melyből több Brownswood kiadvány született. 2015-ben visszahívták Havannába játszani, ahol egy élő produkciót raktak össze.

OKTATÓK

Fábián Ferenc

Fábián Ferenc

Undertheskin

Producer, billentyűs, hangmérnök, szinti fanatikus. 2013-ban jelentkezett az ImProba, amelynek az elvégzése után Radics Marcival (Apollo Dixon) megalapították a Laser Tasilot, és körbe zenélték a budapesti és a határon túli éjszakát. Első szóló projektje az Undertheskin, amellyel Insider című EP-jét az ASAN jelentette meg. Hangmérnökként, producerként vett részt az Immigrants I Need Help című lemezén, de az ő munkája a horvát Media Stress zenekar E.V.I.L. 2 című kislemeze is. Az imPro házi kiadójánál jelent meg Smokin’ című dala, az első Unframed Records kiadványon, majd 2015 végén ugyanitt második EP-je Outsider címmel. Újabban prdoducerként vesz részt különböző projektekben.

Baráti Zoltán

Baráti Zoltán

Skrude, Budapest

Skrude, azaz Baráti Zoltán 5 évvel ezelőtt, 18 éves korában kezdett el érdeklődni az elektronikus zene készítése iránt, a Koan Sound hatására. 20 évesen elvégezte a budapesti ImPro School-t, majd ott is maradt laborvezetőként, aminek köszönhetően iamyankkal közös juke-footwork side-projectje, a 6T is megalakult.
Az elmúlt 1-1,5 évben a trap, illetve a future beats/bass irányába vitte a zenéit, jellemzően minimalista, basszusorientált, és nagy hangsúlyt fektet a szokatlan ritmikákra. Voltak már megjelenései Buygore-on, Caps Lock-on, Mad-Hopon, Never Slepten, hazai fronton pedig a Babylon Recordson illetve az Unframeden. Zenéit olyan producerek/DJ-k szupportálják, mint Borgore, Herobust, Quix, UZ vagy Andrew Luce.

Kovács Krisztián

Kovács Krisztián

Chris.Su

Chris.SU magyar drumandbass producer, aki pár társával együtt elérte, hogy hazánk felkerüljön a műfaj nemzetközi térképére, és azóta is a legmenőbb fejek között tartják számon. Miután megjelent az Astro-Sine című trekkje a DSCI4-nél, a zenéit a legnagyobb drumanbass Dj-k pörgetik, többek között Klute, Ed Rush, Concord Dawn, Pendulum, Ill.Skillz, BSE, Bailey, Flight, D-Bridge, Matrix, Teebee, Dieselboy és Andy C.

Károly Tamás

Károly Tamás

HangArt Studio, Miskolc

A HangArt Studio vezető hangmérnöke, producer, zenész.
1992-től zenél aktívan, 2000-ben hangtechnikusként végez, 2005-től stúdiózik.
Rengeteg hangszeren játszik, nagyon ízlésesen nyúl mindenféle műfajhoz.
Sok ismert hazai dal készítésében vett már részt, munkáit rendszeresen játszák a rádiók, zenei tv csatornák.
4. éve OKJ-s hangtechnikusi iskolában tanít. Az ImProban órái lendületesek, interaktívak, tanulságosak. Törekszik arra, hogy amit átad ne csak elmélet maradjon, hanem a gyakorlatban is hasznosítható legyen.

Tóth Péter Benjámin

Tóth Péter Benjámin

Artisjus, Miskolc

Jogász és PR kommunikációs szakember, az ARTISJUS stratégiai és kommunikációs igazgatója. Nevéhez fűződik az Artisjus 2010-ben megkezdődött kommunikációs stratégiája és annak végrehajtása. Rendszeresen tart előadásokat szerzői jogi témában mind jogász, mind művész hallgatóknak. A Dal+Szerző magazin és blog alapítója.

Turza Tamás

Turza Tamás

Zeneipari Hivatal, Budapest

Turza Tamás pályáját a kétezres évek közepén kezdte az LD50.hu alternatív zenei- és közösségi portál egyik rendezvényszervezőjeként, majd onnan kiválva a Kék Yuk (volt Supersonic Technikum, jelenleg KVLT BP) programszervezésében vett részt.
2007-ben mint produkciós munkatárs állt munkába az A38 Hajó programszervezésén.
2014-ben programigazgatóként a Tesla Budapest klub és kulturális központ tervezésében és építésében, majd az első másfél év programjának és aculatának kialakításában játszott szerepet, 2015 őszétől pedig az újraálmodott és felújított Corvin (korábban Corvintető) klubmenedzseri, produkciós feladatokért és részben programokért felelős munkatársa, tanácsadója az új tulajdonosi kör oldalán.

VENDÉG ELŐADÓINK VOLTAK

Deutsch Gábor

Deutsch Gábor

Anorganik

Zenei producer és hangmérnök, Anorganik, Raster és Gary Blade álneveken alkot. Első albuma 2000-ben jött ki a német Mole Listening Pearls kiadónál. Számai és remixei jópár bakeliten, és több mint 80 válogatás CD-n jelentek meg szerte a világban. 2004-től hangmérnökként dolgozik, 2005-ben a berlini székhelyű prominens Calyx masteringnél, majd ismét itthon kever és főleg masterel (Zagar, Dj Bootise, Anima Sound System, Amorf Ördögök, Erik Sumo, Brains, Kiscsillag, 30Y, HS7, Soerii&Poolek, Jazzékiel, Barabás Lőrinc Eklektrix, Kiss Erzsi, Realistic Crew, Yonderboi, DJ Naga).

Karányi Dani

Karányi Dani

Karanyi, Budapest

Zeneszerző, dj, reklámszakember, reklámfilmrendező. Tizenkilenc éves kora óta aktív részese a magyar zenei életnek, 2008 óta a Friendly Advertising reklámcég társtulajdonosa.

Horváth Gáspár

Horváth Gáspár

JumoDaddy, Budapest

JumoDaddy, az Irie Maffia és Kelemen Kabátban zenekarok billentyűs-dalszerzőjeként ismert Horváth Gáspár elektronikus zenei alteregója. Több mint tíz éves dj rutinnal a háta mögött, az ország egyik legsokoldalúbb dj-producere, aki stiláris megkötöttségek nélkül mozog az basszus zene, a trópusok ritmusai és a legújabb EDM mozgalom zenei világa között.

Prieger Zsolt

Prieger Zsolt

Anima Sound System, Budapest

Prieger Zsolt a kelet-európai népzenét és a modern elektronikát elsőként ötvöző, Európát többször is körbeturnézó együttese, az Anima Sound System alapító szerzője. Számos project producerként és újságíróként is bizonyított, a magyar zeneiparban megkerülhetetlen személyiség.

Palotai Zsolt

Palotai Zsolt

DJ Palotai, Budapest

Palotai Zsoltról elég nehéz bármi olyat mondani, ami ne tűnne közhelynek, százszor lerágott csontnak. A Tilos az Á-ban kezdte lemezlovas pályafutását, és a 90-es évek végére a dj-k pápája lett. Az olimpiai bajnok futballbíró fia a Tilos Rádión és a partikon sok-sok fiatal DJ-nek ad ösztönzést. Ha a stílusáról kérdezed, azt mondja free style.

Giorgio Pona

Giorgio Pona

SAE Milan, Italy

Giorgio Pona a világ egyik legnagyobb média iskolájának, az SAE College-nek az olasz campusán dolgozik mint senior oktató és campus manager. Több alkalommal látogatott az imPro School-hoz, hogy Music Business Management témakörben fejtse ki ismereteit és véleményét - hol az imPro HQ-ban, hol a Budapesti Műszaki Egyetemen jóvoltából a BME-n.

Paul Crossman

Paul Crossman

Point Blank, London, UK

Paul Crossman a londoni Point Blank iskola egyik oszlopos oktatója, aki már több ízben járt az imPro School-nál előadást tartani Sound Design témában. Húzós breakbeat groovejaival és rengeteg turnéjával General MIDIként vált ismertté szerte a világon.